Clarflok logo
Clarflok

Blog

16 oktober 2020

Casestudie NovoTraqua

Improved functioning of air compressor with cooling water treated by NovoTraqua®. NovoTraqua® increased production capacity and quality of an air compressor by reducing scaling in cooling tower system.

(Dit artikel is in het Engels.)

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.   

  9 september 2020

  Koelwaterbehandeling

  Een koelwatersysteem haalt zijn koeling uit het verdampen van water. Dit onttrekt erg veel energie(warmte) aan het recirculerende koelwater. Doordat alleen zuiver water verdampt, neemt de concentratie zouten in het achterblijvende koelwater toe. Dit kan leiden tot corrosie en afzettingen. Met het juiste behandelingsproduct is dit tegen te gaan.

   Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.    

   Filamenteuze micro-organismen kunnen bacteriën, schimmels of algen zijn van welke de cellen niet loslaten na hun celdeling of uitgerekte cellen hebben die zich niet gedeeld hebben. Filamenten met zulke cellen komen regelmatig voor.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.     

    Corrosie kan afzettingen veroorzaken die de waterstroom belemmeren, warmtewisselingsoppervlakken vervuilen en de algehele efficiëntie van het watersysteem verminderen. Een basiskennis van de verschillende soorten corrosie kan u helpen bij het diagnosticeren en oplossen van corrosiegerelateerde problemen.

     Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.      

     Clarflok ontwikkelde een reinigingsprocedure voor RO-membranen die wordt gebruikt om putwater op te zuiveren tot proceswater voor hoge druk stoomketels. Na enkele maanden draaien blijkt de drukval over de eerste trap sterk te stijgen, ondanks het gebruik van een antiscalant als bescherming. Door deze drukstijging, daalt het gewenste permeaatdebiet en stijgt het energieverbruik.

      Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.       

      Een goed werkende boiler produceert enkel condenswater met grote zuiverheid en een laag geleidingsvermogen. Vervuiling van het condensaat is echter mogelijk, en kan verschillende oorzaken hebben.

      In dit document beschrijven we het proces dat Clarflok hanteert om het probleem op te sporen en grondig aan te pakken. Stap voor stap: controle van de werking van het boilersysteem, lokalisering van de vervuilingsbron, de verschillende stappen in het reinigingsproces, tot en met de controle van de zuiverheid van het condenswater voor de boiler opnieuw in gebruik wordt genomen.

      (Dit artikel is in het Engels.)

       Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.        

       Clarflok ontwikkelde een reinigingsprocedure voor RO-membranen specifiek voor de aardappelindustrie. Deze methode is geschikt voor algemeen gebruik in de voedingsindustrie en in gevallen waarbij de aard en oorsprong van de vervuiling niet bekend is. Een algemene beschrijving van de procedure vindt u hier.

        Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.         

        In dit document beschrijven we de algemene procedure die Clarflok ontwikkelde voor de reiniging van RO-membranen wanneer de aard en oorsprong van de vervuiling onbekend is. We zetten stap voor stap uiteen hoe onze procedure werkt, welke veiligheidsoverwegingen nodig zijn, en wijzen op belangrijke aandachtspunten doorheen het proces.

         Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.